We willen je in dit blog graag kennis laten maken met de vorig jaar geïntroduceerde Magimix Pâtissier. Alweer een poosje bij ons in gebruik, we kunnen dan ook een afgewogen oordeel vellen over deze Pâtissier.

Magimix Patissier roodDe Patissier trekt zich niks aan van de 'bakregels'

Ben je gewend aan het gebruik van een standmixer zoals de KitchenAid of de Solis mixers dan zal het eerst even wennen zijn aan het werken met deze Magimix. De Pâtissier trekt zich namelijk niets aan van alle ‘regels’ die er zijn op het gebied van bakken. Eerst suiker en boter luchtig kloppen als je koekjes maakt en daarna pas de rest van de ingrediënten stap voor stap toevoegen? Niks ervan. In dit apparaat doe je gewoon alle ingrediënten in de kom, drukt op de ON knop en met 1 tot 2 minuten is het koekjesdeeg of brooddeeg klaar. Makkelijker kan eigenlijk niet.

Ruimte op het aanrecht

De multifunctionele Pâtissier, ook wel 6200XL genoemd, vervangt heel wat apparaten in je keuken. Weg met de standmixer, hakmolen, citruspers, blender, sapcentrifuge! Dit ene apparaat kan het allemaal! Hou er wel rekening mee dat je wat ruimte nodig hebt voor alle accessoires. Reserveer naast het apparaat dat op het aanrecht staat ruimte in de kast voor de set met kunststof kommen, de opbergdoos met accessoires, citruspers, pureepers en sapcentrifuge. Heb je alle apparaten nu los, dan zal het je zeker in ruimte gaan schelen als je besluit de Magimix Pâtissier te kopen.

Simpel ontwerp

De Pâtissier heeft hetzelfde kenmerkende simpele ontwerp dat je al kent van de Magimix foodprocessor. Er zitten maar drie knoppen op deze machine:  STOP, AUTO en PULSE. Het spreekt eigenlijk voor zich. De AUTO knop gebruik je om het apparaat aan te zetten en continu te laten draaien. Met de STOP knop zet je hem weer uit. Wil je liever met tussenpozen werken, gebruik dan de PULSE knop, de machine stopt met draaien zodra je de knop loslaat.

Kenmerken van de Magimix Patissier

In het kort wat kenmerkende aspecten van de Pâtissier:

  • De inductiemotor past zijn kracht aan afhankelijk van de mix van ingrediënten
  • De RVS mengkom met kneedhaak en glazen deksel is speciaal voor Patisserie. Belangrijk is dat je eerst de kneedhaak in de kom zet en daarna de ingrediënten toevoegt (net als bij de foodprocessor functie). Via het glazen deksel kun je goed in de gaten houden of het deeg al klaar is of dat het nog wat meer tijd nodig heeft
  • In het glazen deksel zit ook een dop met een handige vulopening. Door deze opening kun je ingrediënten toevoegen, maar in sommige gevallen laat je de dop er ook af zodat er lucht bij je mengsel kan komen (b.v. bij het kloppen van slagroom)
  • Met de RVS mengkom maak je koekjesdeeg, brooddeeg, cakebeslag, slagroom, schuim en meer. Eigenlijk alles wat je maar kunt bedenken in de zoete keuken
  • Let er op dat je alle ingrediënten in één keer in de kom doet (!) en niet, zoals je dat bij een standmixer gewend bent, na elkaar. Koekjesdeeg is veel sneller klaar dan in een standmixer. Enkel nog in keukenfolie inpakken en laten afkoelen in de koelkast
  • Ook brooddeeg maak je met de RVS mengkom en kneedhaak. Wederom alle ingrediënten in de kom en aanzetten maar. Zelf laat ik het brooddeeg een nacht rijzen. Om te voorkomen dat het deeg tegen het deksel aan gaat plakken klem ik vershoudfolie tussen kom en deksel. In de ochtend nog kort kneden en dan in de oven afbakken. Heerlijk vers en luchtig brood!
  • In de RVS mengkom kan met de eiwitklopper ook slagroom geklopt worden. Ook met weinig (250 ml) slagroom kan het apparaat overweg
  • De drie kunststof kommen passen precies in elkaar, dat bespaart weer wat ruimte in de keukenkastjes.
  • In de grote kunststof kom zet je de kleine kommen wanneer je deze gebruikt, maar ook de citruspers, sapcentrifuge en pureerpers
  • De kunststof kommen gebruik je met de metalen messen voor hakken, mengen, emulgeren en fijnmalen. In de grote kunststof kom kun je snel ingrediënten fijnmalen. Bijvoorbeeld (bastogne) koekjes voor de bodem van de MonChou taart. Gewoon de hele verpakking koekjes erin gooien en in een mum van tijd is helemaal fijngemalen
  • De raspschijven en snijschijven zijn ideaal voor het snijden en raspen van al je groenten en fruit. Doordat deze erg scherp zijn (en blijven) kun je b.v. komkommer in plakjes snijden zonder dat het een smurrie wordt
  • De citruspers heeft 2 kegels, 1 voor sinaasappels en 1 voor kleinere citrusvruchten zoals limoenen en citroenen. Met de persdeksel kun je het fruit eenvoudig uitpersen. Let er wel op dat je de machine het werk laat doen, dus niet te hard duwen maar gebruik maken van de snelheid van de machine
  • Met de sapcentrifuge kun je ook smoothies mee maken. Het hulpstuk zet je in de grote kunststof mengkom. Zet de deksel er op en voeg alles toe waar je een sapje van wilt maken. Appels, wortels, peren, kiwi’s, aardbeien… Eigenlijk alle groenten en fruit (met veel vocht) kun je hierin tot een sapje maken. In het mandje blijft het pulp zitten. Het mandje wel gelijk schoonmaken onder de kraan. Doordat de bovenzijde gedemonteerd kan worden kun je ook de hoekjes goed reinigen
  • Met de pureepers maak je puree en vruchtenmoes met een super gladde structuur. Ook dit opzetstuk gelijk na gebruik schoonmaken onder de kraan.

Verbazingwekkend veel gerechten

Alleen al met de RVS kom en stalen kneedhaak maak je verbazingwekkend veel gerechten, elk recept lukt. Handig dat je dit allemaal kunt doen met de RVS mengkom en kneedhaak, je hoeft er bijna niet bij na te denken.

Wat ontvang je allemaal in de doos van de Magimix Pâtissier?

Naast het motorhuis met de 1500 Watt sterke inductiemotor (30 jaar garantie!) treft je de volgende onderdelen aan:

  • RVS mengkom (4,9 liter inhoud) met deksel en dop speciaal voor brood en patisserie: tot wel 1,6 kg brooddeeg of 1,8 kg taartdeeg
  • RVS kneedmes
  • Eiwitklopper: kan zowel in de gebakskom als in de grote kunststof kom gebruikt worden.
  • 3 kunststof mengkommen (1,2/2,6/3,6 liter inhoud) voor alle foodprocessor functies
  • 2 metalen messen, 2 raspschijven, 2 snijschijven: geproduceerd door de bekende Franse messenproducent Sabatier uit Thiers
  • 2 spatels, 1 voor de RVS kom en 1 voor de kunststof kommen
  • Sapcentrifuge (ook voor het maken van smoothies)
  • Citruspers met 2 grote en kleine perskegel
  • Pureerpers
  • BlenderMix ring voor in de grote kunststof kom
  • Opbergdoos voor accessoires
  • 2 receptenboekjes

Bekijk de Magimix Patissier van Kok en Koken! 

Advies van Kok en Koken

We kunnen je deze Magimix Pâtissier dan ook van harte aanbevelen. Mocht je na het lezen van deze blog nog vragen hebben bel ons dan gerust op 0317-453291. We adviseren je graag!