Een bijzondere koffieboon verdient het om puur te worden gedronken. Bij Medellín Secret vindt u daarom geen melanges van koffiebonen, maar uitsluitend single finca coffee. Karakteristieke, zuivere koffie van één topplantage met hart voor de wereld.

Medellin Secret is:

  1. 100% Arabica bonen van 1 topplantage
  2. Geen melange
  3. Handgeplukt
  4. Milieubewust
  5. Eerlijke prijs

Door te kiezen voor niet gemelangeerde koffiebonen van hoogwaardige plantages, wordt een langdurige partnership aangegaan met de boer en wordt aan een anonieme boon een gezicht gegeven. Kortom: De (H)eerlijkste koffie van Nederland.

 

 

Er zijn 3 Single Finca coffees:

  • La Luisa-Sierra In Colombia: een intense koffie met een frisse afdronk, mooi gebalanceerd met een heerlijke tint van chocolade.
  • Santa Elena Costa Rica:  een heerlijke koffie met zoete “honey” tonen als gevolg van een uniek fermentatieproces
  • La Candelaria Guatemala: door een unieke droogmethode heeft deze koffie zoete tonen met een hint van geroosterde amandelen, limoenen en druiven

 Medellin Secret single finca coffee

 

 Bij Kokenkoken kunt u deze heerlijke koffie bestellen per doos van 8 kilo. Bestellen kan via deze link.

 

Over Medellin Secret

Medellín Secret kiest voor smaak, voor de karakteristieke smaak van topplantages die niet op een grote hoop worden gegooid. Medellín Secret doorbreekt de mythe van melangeren, die de smaak van koffie stabiel en doorsnee maakt én de waarde creatie laat plaats vinden in het rijke Noorden. Medellín Secret Finca La Luisa Colombia is dus niets voor niets Rain Forest en Utz gecertificeerd, maar de voortreffelijke smaak maakt dat koffiedrinkers die het eenmaal geprobeerd hebben niets anders meer willen.

Alleen topplantages leveren koffiebonen die ongemelangeerd een voortreffelijk smaak geven. De bijzondere smaak van Finca La Luisa is het resultaat van de hoogte van de plantage waar bonen heel langzaam groeien in de schaduw van bananenplanten en waar de koffiebessen nog met de hand worden geplukt. De Plantages in Costa Rica en Guatemala zijn zorgvuldig geselecteerd vanwege hun uitmuntende kwaliteit, hun herkenbare smaak en de bijzondere zorg die boer aan het telen schenkt. Onze boeren krijgen voor die zorg uiteraard extra betaald. We vinden het bijzonder en zijn trots dat 2 van de boeren, die van La Luisa en Santa Helena, vrouwen zijn.

Medellín Secret is het initiatief van koffieboer Arnold Noorduijn en merkenbouwen Marc van Eck die geloofden dat het anders kon en dat een merk met een echte overtuiging zonder reclame te maken een positie kan veroveren in de koffiemarkt die gedomineerd wordt door multinationals zoals Douwe Egberts en Nestlé. De ambachtelijke brander Beanscoffee uit Ittervoort is onze partner die met de grootste zorg onze bonen wekelijks vers brandt.

Medellín Secret wil niet persé groot zijn, wij willen duurzaam bestaan zodat onze steeds verder groeiende fangroep van onze smaak kan blijven genieten. Daarnaast wil Medellín Secret anderen aanzetten om haar voorbeeld te volgen zodat er én een grotere smaakbeleving gaat ontstaan én er meer waarde achterblijft bij de oorsprong.