Op onze website vind je regelmatig ook recepten die te bereiden zijn met de Artisan producten van KitchenAid. In dit artikel leren we je Preisoep te maken met de Artisan mixer en blender. 

Bereiding Preisoep
Snij eerst het bovenste deel van de prei, zodat u alleen nog de witte en de lichtgroene delen overhoudt. U kunt daarna de groenten eenvoudig snijden in de Artisan mixer met behulp van de 5MVSA schaaf- en raspset. Was de groenten daarna in een grote kom met koud water en laat het daarna goed uitlekken in een bakje.

Kook de prei, ui, wortel en selderij met de helft van de boter in een pan op een matig vuur en voeg zout en peper toe. Roer af en toe tot de groenten zacht zijn, ongeveer 8 minuten. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.

Voeg die dan samen met de wijn, de bouillon en het water toe aan het uimengsel. Breng het geheel aan de kook, zet dan het vuur lager en laat het gedeeltelijk afgedekt sudderen tot de groenten gaar zijn, ongeveer 15 minuten. Daarna de peterselie er doorheen roeren en de soep onafgedekt 5 minuten laten sudderen.

Vervolgens boter in een pan op een matig vuur smelten. Voeg wat bloem toe en kook de roux tot het goudbruin is, terwijl je ongeveer 3 minuten blijft kloppen. Haal daarna alles van het vuur en voeg een halve liter soep toe, terwijl je krachtig klopt. Daarna het mengsel door de rest van de soep heen kloppen en terug aan de kook brengen. Uiteindelijk in de KitchenAid Artisan blender de soep blenden totdat het geheel egaal is. Later kunt u eventueel nog de soep op smaak brengen met peper en zout.