Zelf bakken we dagelijks ons eigen spelt brood. De moderne tarwe die gebruikt wordt voor het (industrieel) bakken van brood is veredeld waardoor de eigenschappen optimaal zijn afgestemd op massa productie. Steeds meer mensen ervaren klachten wanneer dit veredelde graan gegeten wordt. Meestal openbaart zich dit in darmklachten en vermoeidheidsverschijnselen. Spelt en Kamut zijn niet veredelde oergranen. Genoemde klachten verdwijnen dan ook meestal zodra men is overgestapt op brood gemaakt van spelt of kamut meel.

Magimix heeft onlangs de 'Patissier' geintroduceerd die ideaal is voor het mengen van dit speltbrooddeeg. De Patissier mengt snel en grondig het mengsel van meel, gist en water tot een homogeen deeg. Laat het deeg bij voorkeur een nacht rusten en rijzen. Doe huishoudfolie over de kom en plaats dan pas het deksel. Dit om te voorkomen dat het deeg gaat kleven aan het deksel zodra het gaat rijzen. Meng in de ochtend nog een keer kort en plaats de deegbal op een bakplaat met bakpapier. Maak met je hand het deeg nat en strooi en naar smaak maanzaad, pompoenpitten of iets anders over. Afbakken op 200 graden in ca. 37 minuten.

Met de Magimix Patissier haal je een alleskunner in huis. Of je brooddeg wilt kneden, puree wilt maken, smoothies, jus d'orange wilt persen, een salade wilt maken of eiwitten kloppen voor de macaron's, alles kan deze machine. Met een inductiemotor van 1500 Watt (!) is deze machine setrk genoeg om in 1 keer 1,6 kg brooddeeg te kneden.

Koop je deze Magimix Le Patissier bij Kokenkoken.nl dan heb je recht op de officiele Magimix garantie (30 jaar op de motor en 2 jaar op de onderdelen). Kokenkoken.nl laat ingeval van kwaliteits problemen de machine ophalen en verzorgt de reparatie onder garantie. De machine wordt dan weer kosteloos thuisbezorgd.