BK koekenpannenElke dag gebruiken we wel een koekenpan. Wist u dat er voor elk gerecht een geschikte BK koekenpan is? Een biefstuk wil je b.v. op hoge temperatuur snel dichtschroeien, een scholletje of een eitje mag niet blijven plakken. Voor een forel heb je een grote pan nodig, voor een zalmmoot volstaat een kleinere diameter. Met dit artikel willen we u helpen de juiste keuze te maken binnen het assortiment van BK met uw kookgedrag als uitgangspunt. Zodat u de meeste gerechten zonder problemen klaar kunt maken.

De verschillende soorten BK Koekenpannen

BK heeft verschillende koekenpannen die voor verschillende gerechten geschikt zijn.

  • Voor het snel op hoge temperatuur knapperig bakken van aardappels is de keramische coating van de BK Induction Ceramic en de BK Balans+ serie erg geschikt Deze kenmerkt zich door een hoge krasvastheid en is bestand tegen hoge temperaturen.
  • Eiwitrijke gerechten zoals vis en ei zijn gemakkelijk te bakken in Easy Induction serie. Deze pannen zijn voorzien van een klassieke PTFE laag die bovendien vrij is van PFOA. Deze laag heeft superieure anti kleef eigenschappen en kan bovendien in de vaatwasser.
  • Biefstuk wil je snel dichtschroeien zodat het resultaat lekker mals blijft. Hiervoor is de Conical Deluxe serie uitermate geschikt. Deze serie heeft een unieke reliëfbodem waardoor het vlees na verloop van tijd probleemloos loslaat. De aluminium kern van de 3-ply constructie zorgt voor een egale verdeling van de warmte. De pan kan in de vaatwasser.

In een aantal BK series kunt u naast koekenpannen ook kiezen uit hoge koekenpannen en hapjespannen met deksel. Ideaal voor stoofpotjes en éénpansgerechten zoals chili-con-carne.

Warmtebronnen

Alle series met uitzondering van de Easy Basic serie zijn geschikt voor alle warmtebronnen inclusief inductie.

De maat van de koekenpan

De gangbare maten voor koekenpannen zijn ø 20, 24, 26, 28, 30 en soms zelfs ø 32 cm. Het is allereerst goed om te weten dat deze maat gemeten wordt aan de bovenzijde. De bodem van de koekenpan is dus kleiner! Bij gebakken aardappels wil je dat alle aardappeltjes de bodem raken voor een mooie egale bruine kleur. Schnitzels wil je niet half tegen de rand aan hebben liggen. Een koekenpan is zo gemaakt dat je makkelijk met een spatel het gerecht om kan keren. De BK Wokerang wok heeft een komvormige opstaande rand waardoor het omgooien van de inhoud nog gemakkelijker gemaakt wordt.

Voor welke koekenpan gaat u?

In dit filmpje worden de eigenschappen nog eens toegelicht. Mocht u dan nog twijfelen. Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder!