Slow Juicer

11 artikelen
Sorteer

Nieuw in ons assortiment zijn Slow-Juicers van Kuvings, Greenis en KitchenAid. Het kenmerk van een Slow-Juicer is dat deze met een laag toerental het sap uit de groente/fruit perst. Dit in tegenstelling tot sapcentrifuges die het sap verkrijgen door het met grote snelheid laten draaien van een trommel met kleine gaatjes. Door de centrifugaal krachten wordt het sap naar buiten in de kom geslingerd.

De Slow-Juicers werken volgens een ander principe. De langzaam ronddraaiende kern perst het sap door een (geperforeerde) cilindrische RVS zeef. Voordelen zijn het lage geluidsniveau, het egale en goed gemengde eindresultaat en een minimum aan oxidatie van het sap. Voordeel van de Slow-Juicer is daarnaast dat deze met een laag vermogen en daarbij behorend energie verbruik sap perst.

In ons assortiment zit de Kuvings en de Greenis Slow Juicer. Beiden zijn eenvoudig in gebruik. Beschik je al over een KitchenAid Artisan mixer dan valt de slow-juicer van KitchenAid te overwegen. Deze kan op de kop van de mixer gemonteerd worden.