Subcategorieën

BK Spaarne

24 artikelen
Sorteer

BK Spaarne is een ruimtelijk, haast architectonisch bestek. Zoals de dijken langs de oevers van de Spaarne, zo steekt het heft van het mes naar voren om zo steun te bieden voor het andere bestek. De ferme, stoere lijnen bieden een stevige grip op dit bestek.
BK bestek is een goed voorbeeld van puur Hollands design. Het bestek is vervaardigd uit duurzaam 18/10 INOX edelstaal, de messen uit 13/0 INOX edelstaal. Het is vaatwasbestendig en de levenslange BK garantie dekt fabricagefouten voor de levensduur van het product. Alle bestek is los leverbaar maar ook in doosjes van 6 bestekdelen of in een voordelige 38-delige of 81-delige set. Kokenkoken.nl is erkend BK online dealer, je kunt dan ook probleemloos aanspraak maken op de BK garantie.

 

 

 


BK is een oerhollands kwaliteitsmerk dat al ruim 160 bestaat. BK is opgericht door Koperslager Hendrik Berk, hij begon in Kampen voor zichzelf met het in opdracht van particulieren en bedrijven produceren van melkbussen, potten, pannen en ander kookgerei. Eind 19e eeuw is BK groot geworden met de productie van bestek. In 1893 werd het merk BK officieel gedeponeerd. Aan het begin van de 20e eeuw is BK verder gegroeid door emaille technieken te gebruiken voor de productie van pannen. Het 100-jarig bestaan werd bekroond met een Koninklijk predicaat uit handen van Koningin Juliana. Vanaf dat moment werd het kroontje aan het BK logo toegevoegd.
 
In de jaren zestig introduceerde BK pannen uit 18/10 edelstaal. Ook was het merk z'n tijd ver vooruit met de koudgrepen in de Karaat serie, een serie die nog steeds gevoerd wordt. eind jaren 80 kwam BK in handen van bv Koninklijke van Kempen & Begeer. Daarmee kwamen 3 sterke Nederlandse merken onder 1 dak: Gero, Keltum en BK.
 
Design en gebruiksgemak speelt nu een grote rol bij het ontwikkelen van nieuwe producten. BK had dit al in de 90er jaren door getuige de introductie van de Q-linair serie die later werd aangevuld met de Q-linair Master serie. Deze laatste serie is bekroond met het Duitse Reddot Design Award en de Design Plus Award. De pannen zijn voorzien van diverse handige features zoals het afgieten door het draaien van het deksel.
 
In 2008 werd de Koninklijk van Kempen & Begeer overgenomen door Royal Delft (Koninklijke Delftsche Aardewerkfabriek De Porceleyne Fles Anno 1653). Royal Delft is een van de laatst overgebleven producenten van het authentieke Delftsblauw sieraardewerk en modern aardewerk. Dit nieuwe bedrijf werd gedoopt tot de Royal Delft Groep en biedt onderdak aan oud-Hollandse ambachtskennis gecombineerd met innovatiekracht en is daarmee klaar voor de toekomst. De Royal Delft Groep levert nu high-end producten voor het bereiden, serveren en het nuttigen van een maaltijd.

Sinds 2014 voert BK een eigen premium besteklijn. De merklijnen zijn een voortzetting van de GERO Zilmeta besteklijn. Of je nu van klassiek, tijdloos of modern houdt, BK heeft bestek dat bij je past. Het bestek is vervaardigd uit duurzaam 18/10 edelstaal. De messen uit 13/0 edelstaal.