Subcategorieën

BK Koekenpannen

56 artikelen
Sorteer

BK koekenpannen: value for money! De Easy Induction serie is voorzien van een hoogwaardige antiaanbaklaag (PFOA-vrij) die te reinigen is in de vaatwasser! De Balans+ serie is voorzien van een innovatieve keramische antiaanbaklaag (vrij van PTFE en PFOA's) die bestand is tot 400 graden (!) waardoor je heter en korter kunt bakken en vitamines beter bewaard blijven. De keramisch laag is hard en krasvast. Bewaar de pannen in de meegeleverde panjas om beschadigingen te voorkomen. Eenvoudig te reinigen met lauwwarm water en een mild afwasmiddel (niet in de vaatwasser!). 

Beide series zijn gemaakt uit aluminium waardoor de warmte gelijkmatig verdeeld wordt. Door de full-steel 5,5 mm dikke bodem zijn deze series geschikt voor alle warmtebronnen en voor in de oven (max. 160 graden). Voorzien van kunststof koudgrepen.

Let op: de maat van de pan die wordt aangegeven wordt gemeten aan de binnenkant van de bovenzijde van de koekenpan. Het deel dat contact maakt met de kookplaat is kleiner.

Meer over BK koekenpannen op onze blog.

 

 

 

 

BK is een oerhollands kwaliteitsmerk dat al ruim 160 bestaat. BK is opgericht door Koperslager Hendrik Berk, hij begon in Kampen voor zichzelf met het in opdracht van particulieren en bedrijven produceren van melkbussen, potten, pannen en ander kookgerei. Eind 19e eeuw is BK groot geworden met de productie van bestek. In 1893 werd het merk BK officieel gedeponeerd. Aan het begin van de 20e eeuw is BK verder gegroeid door emaille technieken te gebruiken voor de productie van pannen. Het 100-jarig bestaan werd bekroond met een Koninklijk predicaat uit handen van Koningin Juliana. Vanaf dat moment werd het kroontje aan het BK logo toegevoegd.
 
In de jaren zestig introduceerde BK pannen uit 18/10 edelstaal. Ook was het merk z'n tijd ver vooruit met de koudgrepen in de Karaat serie, een serie die nog steeds gevoerd wordt. eind jaren 80 kwam BK in handen van bv Koninklijke van Kempen & Begeer. Daarmee kwamen 3 sterke Nederlandse merken onder 1 dak: Gero, Keltum en BK.
 
Design en gebruiksgemak speelt nu een grote rol bij het ontwikkelen van nieuwe pannenseries. BK had dit al in de 90er jaren door getuige de introductie van de Q-linair serie die later werd aangevuld met de Q-linair Master serie. Deze laatste serie is bekroond met het Duitse Reddot Design Award en de Design Plus Award. De pannen zijn voorzien van diverse handige features zoals het afgieten door het draaien van het deksel.
 
In 2008 werd de Koninklijk van Kempen & Begeer overgenomen door Royal Delft (Koninklijke Delftsche Aardewerkfabriek De Porceleyne Fles Anno 1653). Royal Delft is een van de laatst overgebleven producenten van het authentieke Delftsblauw sieraardewerk en modern aardewerk. Dit nieuwe bedrijf werd gedoopt tot de Royal Delft Groep en biedt onderdak aan oud-Hollandse ambachtskennis gecombineerd met innovatiekracht en is daarmee klaar voor de toekomst. De Royal Delft Groep levert nu high-end producten voor het bereiden, serveren en het nuttigen van een maaltijd.