Subcategorieën

Induction Ceramic

1 artikelen
Sorteer

De BK Induction Ceramic is voorzien van een revolutionaire Thermolon® keramische antiaanbaklaag en geschikt voor alle warmtebronnen. Tijdens de productie en het bakken komen geen schadelijke stoffen vrij. Met BK Induction Cermaic blijven, door de kortere baktijd, smaak, vitaminen en eiwitten beter behouden. Perfect dus voor het toepassen van plantaardige vetten. Vis en vlees kleven niet meer in de pan. Door de optimale warmteverdeling bakken de producten prachtig egaal bruin. Zelfs op hogere temperaturen, tot 450°C, zal de pan niet oververhit raken. De antiaanbaklaag zal niet afbreken en gaat daardoor langer mee. Dat is gezonder voor u én beter voor het milieu! Deze serie heeft een RVS steel waardoor de koekenpan in de oven kan. Niet geschikt voor in de vaatwasser! De maat van de pan wordt gemeten aan de bovenzijde, het deel dat contact maakt met het fornuis is dus kleiner. Meer over BK koekenpannen op onze blog.

 

 

 

 

BK is een oerhollands kwaliteitsmerk dat al ruim 160 bestaat. BK is opgericht door Koperslager Hendrik Berk, hij begon in Kampen voor zichzelf met het in opdracht van particulieren en bedrijven produceren van melkbussen, potten, pannen en ander kookgerei. Eind 19e eeuw is BK groot geworden met de productie van bestek. In 1893 werd het merk BK officieel gedeponeerd. Aan het begin van de 20e eeuw is BK verder gegroeid door emaille technieken te gebruiken voor de productie van pannen. Het 100-jarig bestaan werd bekroond met een Koninklijk predicaat uit handen van Koningin Juliana. Vanaf dat moment werd het kroontje aan het BK logo toegevoegd.
 
In de jaren zestig introduceerde BK pannen uit 18/10 edelstaal. Ook was het merk z'n tijd ver vooruit met de koudgrepen in de Karaat serie, een serie die nog steeds gevoerd wordt. eind jaren 80 kwam BK in handen van bv Koninklijke van Kempen & Begeer. Daarmee kwamen 3 sterke Nederlandse merken onder 1 dak: Gero, Keltum en BK.
 
Design en gebruiksgemak speelt nu een grote rol bij het ontwikkelen van nieuwe pannenseries. BK had dit al in de 90er jaren door getuige de introductie van de Q-linair serie die later werd aangevuld met de Q-linair Master serie. Deze laatste serie is bekroond met het Duitse Reddot Design Award en de Design Plus Award. De pannen zijn voorzien van diverse handige features zoals het afgieten door het draaien van het deksel.
 
In 2008 werd de Koninklijk van Kempen & Begeer overgenomen door Royal Delft (Koninklijke Delftsche Aardewerkfabriek De Porceleyne Fles Anno 1653). Royal Delft is een van de laatst overgebleven producenten van het authentieke Delftsblauw sieraardewerk en modern aardewerk. Dit nieuwe bedrijf werd gedoopt tot de Royal Delft Groep en biedt onderdak aan oud-Hollandse ambachtskennis gecombineerd met innovatiekracht en is daarmee klaar voor de toekomst. De Royal Delft Groep levert nu high-end producten voor het bereiden, serveren en het nuttigen van een maaltijd.