illy servings

3 artikelen
Sorteer

ESE servings staat voor Easy Serving Espresso en is oorspronkelijk ontwikkeld door illy. Dit systeem werkt op basis van pads. De illy melange is onder de juiste druk samengeperst tussen twee biologisch afbreekbare lagen filterpapier. Voordelen van ESE servings: geen verspilling, geen afval en een minimum aan onderhoud. Met illy servings creëer je in een handomdraai een perfecte espresso, keer op keer van dezelfde uitstekende kwaliteit. Bij ons heb je de keuze uit de vertrouwde (rode) illy Espresso, de donker gebrande zwarte illy variant en de cafeïnevrije variant (groen).

ILLY koffie: de perfecte melange van negen verschillende soorten Arabica koffiebonen, uit 3 continenten. Met zorg samengesteld en gebrand. De smaak van ILLY is heel herkenbaar: een vleugje zoet dat je meteen opmerkt, een evenwichtig samenspel tussen zure en bittere noten, bloemige en fruitige noten en noten van karamel, geroosterd brood en chocolade en de geur van amandelen en honing. Dit komt uiteindelijk allemaal samen in een zoete sensatie. Ook - en vooral - voor kenners die hun koffie zonder suiker drinken. Het melangeren vindt plaats voor het branden en het afkoelen gebeurt met lucht. De aroma’s blijven perfect behouden dankzij de verpakking onder druk. ILLY is verkrijgbaar in diverse smaakvariaties en in diverse soorten verpakkingen. Als bonen, gemalen in blik of in de Iperespresso capsules.
ILLY werd in 1933 opgericht en wordt nog steeds geleid door de familie ILLY. ILLY heeft de Università del caffè opgericht, om in Italië en in de rest van de wereld de cultuur van kwaliteitskoffie te bevorderen en te verspreiden. Ook werkt het bedrijf samen met de kunstwereld en ontwikkelt het innovatieve producten o.a. de Iperespresso, beschermd door vijf octrooien. 
ILLY voelt zich ook verantwoorelijk voor de koffietelers en -plukkers. ILLY verbetert hun leven door speciale aandacht te geven aan mens en milieu. Hiervoor kreeg ILLY als eerste bedrijf ter wereld het certificaat "Responsible Supply Chain Process" van Det Norske Veritas (DNV). Dit certificaat getuigt van duurzaamheid in de hele keten, van koffieteler tot consument.