Heavy Duty mixer

15 artikelen
Sorteer

De KitchenAid Heavy Duty mixer is de krachtigste en meest robuuste mixer in z'n soort. Met maar liefst een 1,3 PK sterke motor en een 6,9 liter mengkom. U kunt hiermee deeg voor 8 broden kneden of 2 liter slagroom in 1 keer kloppen.

Er is een Artisan uitvoering leverbaar met 5 jaar pick-up & return garantie. Deze is voorzien van RVS draadgarde, deeghaak en kneedhaak (5KSM7580). Of kies voor de 5KSM7591 met 1 jaar garantie en een deeg- en menghaak uit gegoten aluminium. Zoekt u een mixer die aan alle ARBO eisen voldoet kies dan voor de 5KSM7990 mixer. Deze is voorzien van een noodstop en grijpbeveiliging.

Op de heavy duty mixers passen alle standaard KitchenAid accessoires die op de kop kunnen worden gemonteerd.

KitchenAid, Mix with the Best
Dat zegt KitchenAid niet zomaar:
- KitchenAid producten zijn ontworpen met meer dan 90 jaar ervaring, hierdoor geeft KitchenAid op de Artisan mixers b.v. een garantie termijn van 5 jaar
- De mixers zijn robuust, betrouwbaar, laag in energieverbruik, efficient, robuust en zeer krachtig door de directe aandrijving
- De mixers zijn voorzien van een uniek planetair aandrijfsysteem, hierdoor mengen de ingredienten zelfs tot aan de rand van de kom, snel en grondig
- Het design is iconisch
- Door het brede kleurenpallet is er altijd wel een KitchenAid die past bij jou persoonlijke voorkeur
- De service is uitmuntend: binnen de garantieperiode wordt b.v. een Artisan mixer ingeval van problemen thuis opgehaald en weer afgeleverd
 
Historie
KitchenAid begon meer dan 90 jaar geleden in Troy, Ohio, USA. De grondlegger Herbert Johnsen ontwikkelde destijds een professionele mixer, Hobart-model H met een capaciteit van 75 liter. Deze werd gebruikt door grote bakkerijketens en op alle Amerikaanse marineschepen. De planetairewerking van dit model vormde de basis voor de eerste commerciele stand mixer, de Hobart model H-5. De naam KitchenAid werd geregistreerd. Dit ontwerp is door de jaren heen verder geperfectioneerd tot de huidige KitchenAid mixer. Het huidige design is nog steeds gebaseerd op het ontwerp van Egmont Arens (de grondlegger van het society blad Vanity Fair) uit 1936. Vanaf 1955 biedt KitchenAid de mixer aan in steeds meer kleuren.
In 2013 heeft KitchenAid een nieuwe Heavy Duty mixer geintroduceerd met een 1,3 pk sterke motor (gemeten op de as) en een 6,9 liter mengkom. Met deze mixer kun je deeg mixen voor wel 7-8 broden van 500 gram, 168 koekjes, 19 geklopte eiwitten of 2 liter slagroom.
 
Assortiment
Het huidige productenpallet bestaat uit een basis mixer (K45 Classic) met 4,28 liter mengkom, de Artisan lijn met 4,83 liter mengkom, de K5/K50 heavy duty mixers met 4,8 liter mengkom voor professioneel gebruik en de 6,9 liter Heavy Duty mixers met 1,3 pk vermogen. Deze laatste is leverbaar in een Artisan uitvoering voor particulier gebruik (5KSM7580, 5 jaar garantie) en uitvoeringen voor professioneel gebruik (5KSM7990 en 5KSM7591, 1 jaar garantie).
 
Kenmerken van de 6,9 liter Artisan Mixer
- Beste professionele resultaten met de 1,3 pk (4x zo sterk als 5KSM150) motor en directe transmissie
- Mengt met gemak de meest uiteenlopende hoeveelheden in de kom van 6,9 liter met professioneel liftsysteem. In de 6,9 ltr kom kunnen 3,6 kg puree, 8 broden van 450 gram en zelfs 16 pizza's
- Robuuste vaatwasmachinebestendige accessoires
- Uitzonderlijk duurzaam door volledig metalen constructie, metalen bedieningselementen en duurzame motor
- Een naaf voor de aandrijving van een breed scala aan accessoires en toebehoren
 
Standaard geleverd met:
- RVS 11-draadgarde met elliptische vorm voor volledig bereik in de kom, mogelijkheid tot kloppen van grote hoeveelheden, even snel en gemakkelijk als kleinere volumes. De perfecte vorm en afmeting voor de beste klopresultaten.
- Powerknead spiraalvormige deeghaak en platte menghaak, Voor een optimale bedekking van de grote 6,9 ltr rvs kom. Voor zowel grote als kleine hoeveelheid.
- 6,9 ltr mengkom en schenkschild, Glanzende rvs kom met ergonomisch handvat en schendschild dat tevens het spatten tegengaat. Met de schenktuit kunt u tijdens het mengen gelijkmatig ingrediënten toevoegen. Het schenkschild is gemaakt van doorzichtig Polycarbonaat en biedt zicht op de ingrediënten in de kom.
 
Naast de 5KSM7580 zijn ook verkrijgbaar:
- 5KSM7591: gelijk aan de 7580 echter met gegoten aluminium kneedhaak en menghaak
- 5KSM7990: voor professioneel gebruik, met noodknop en veiligheidsrooster. Voldoet aan de ARBO eisen.
 
Je ontvangt van KitchenAid een kookboek thuisgestuurd (enkel voor de Artisan heavy duty) zodra je het ingevulde garantiebewijs samen met een kopie van je bewijs van aankoop hebt opgestuurd naar KitchenAid Europe. Je kunt de mixer ook online registreren: http://www.kitchenaid.nl/service/registreer-je-product
 
Kokenkoken.nl is geautoriseerd KitchenAid dealer. Wil je de KitchenAid producten zien, kom dan naar ons afhaalpunt/winkel in de Junusstraat 27a te Wageningen. Hier hebben we diverse modellen en kleuren staan. Wil je weten of de gewenste kleur in de winkel staat bel ons dan even (0317-453291).